UNIQUE-2101 Coating


Een duurzaam alternatief

Procosol® Unique 2101 nanocoating leidt in meerdere opzichten tot een duurzaam resultaat. De coating heeft een lange levensduur (tot wel 15 jaar) door een hoge slijt- en kleurvastheid en vocht- en weerbestendigheid, de coating is tevens graffiti bestendig. De coating is eenvoudig te reinigen (heeft zelfs een”reinigende”werking) en kan bij eventuele schade eenvoudig plaatselijk worden hersteld. Tijdens het aanbrengen ontstaat nauwelijks hinder en behandelde kozijnen zijn na ca. 45 min. stofdroog (na 7 dagen volledig uitgehard). De Unique 2101 is bestand tegen UV straling, alle weersinvloeden, chemicaliën, corrosieve zouten en vele andere stoffen. De coating vermindert het onderhoud. Een glad oppervlak minimaliseert aanhechting
van vuil, stof, schimmels en algen. Daardoor is het gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Het product is zeer flexibel, het krimpt en zet uit samen met het materiaal waarop het is aangebracht.

Procosol® Unique 2101 met jaren
garantie (tot wel 15 jaar) op het behoud van
kleur, hechting en glans.

Verweerde oppervlakkenIMG_9004

Raam, deur- en gevelprofielen zijn vaak onderhevige aan weersinvloeden, zon, atmosferische vervuiling etc.
Vele nadelen zijn te bedenken wanneer er oude gevelelementen of kozijnen moeten worden verwijderd, denk hierbij aan steigers etc. Hierdoor ondervindt het publiek en zéker de gebruikers van een pand overlast van. In sommige gevallen kan de overlast zo groot zijn dat men tijdelijk moet verhuizen en dit brengt hoge kosten met zich mee. Ons uitgangspunt is de bestaande gevel aan te pakken met een minimum aan overlast voor de gebruikers van een pand. Wij werken (indien nodig) met een hoogwerker en zijn hierdoor enorm flexibel met zo weinig mogelijk verstoringen rondom het pand.

Procosol® Unique 2101
is een unieke nanocoating en is niet
te vergelijken met elke andere
oppervlakte coating, vernis- of
verflaag.

Eigenschappen

Kunststof en aluminium kozijnen zijn in vergelijking met houten kozijnen onderhoudsarm, maar beslist niet onderhoudsvrij. Na verloop van tijd treedt (met name in de volle zon) vaak verkleuring op, vormt zich aanslag en ontstaan hierdoor lichte beschadigingen. Veel gebruikers kiezen ervoor om de oppervlakken met autowax te behandelen, dit is echter erg arbeidsintensief en voor korte duur. Met de Unique 2101 maken wij uw kozijnen weer als nieuw en geven hier een glansgarantie op voor jaren (tot wel 15 jaar). Renovatie en oorspronkelijke kleuring van aluminium en kunststof. Met name bij aluminium en kunststof kozijnen die niet worden onderhouden in overeenstemming met de voorschriften ontstaan zichtbare tekenen van verkleuring en aantasting. Afhankelijk van het gebruikte materiaal, de kwaliteit en de mate van blootstelling aan weersinvloeden, kan al na circa twee jaar sprake zijn van zichtbare achteruitgang. Het oppervlak laten behandelen met onze unieke coating levert een verbluffend resultaat op. Het aanbrengen gebeurt op locatie, kan snel, en levert weinig hinder op voor de omgeving en de gebruikers van het pand. Het eindresultaat is op het blote oog niet van nieuw te onderscheiden.

Toepassingen

• Toepasbaar op alle gelakte en ongelakte metalen,uniek op RVS, geanodiseerd aluminium, gevelbekleding, gepoedercoate oppervlakken,
metaalhoudende verven, Trespa, Rockpanel en alle kunststoffen.
• Kan zowel buiten als binnen worden verwerkt.
• De Unique 2101 dient voor het herstellen en langdurig behouden van kleur en glans, maar kan tevens worden toegepast om oppervlakken                  onderhoudsvriendelijker te maken.

Procosol® Unique 2101 is graffiti bestendig
(de graffiti is eenvoudig te verwijderen).

Voordelen

De behandeling met onze Unique 2101 maakt vervanging van de oude materialen in de meeste gevallen overbodig. De met Unique 2101 behandelde oppervlakken zullen langer in goede staat blijven dan vernieuwde materialen. Na de behandeling is het oppervlak zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor het milieu aanzienlijk wordt gespaard.

Unique 2101

Vernieuwen is vaak een kostbare zaak,
met onze Unique 2101 hebben wij
voor u de juiste oplossing…

Uitvoering

Onze aanpak werkt als volgt, het verweerde oppervlak wordt eerst grondig gereinigd, hierna wordt de kleurherstellende en permanente coating “Unique 2101” aangebracht. Met deze unieke coating krijgt uw pand een geheel nieuwe en frisse uitstraling en deze zal er weer geheel als nieuw uitzien. Bij deze methodiek komen er geen elektrische apparaten aan te pas en behoeft er niet geschuurd te worden om het oppervlak voor te behandelen. De gebruikers kunnen doorgaans zonder grote verstoringen gebruik blijven maken van het pand. U bespaart veel geld en weinig onrust.